Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس دو پژوهش که به تازگی انجام شده است، شواهد بیشتری از این مسأله فراهم شده که همه گیری ویروس کرونا در ووهان چین و از بازاری که حیوانات زنده را به فروش می‌رساند، نشأت گرفته است؛ تحقیقاتی که این نظریه را که این ویروس بجای نشت از یک آزمایشگاه در چین، از طبیعت و حیوانات نشأت گرفته، بیشتر تقویت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس، این تحقیقات که روز سه شنبه به شکل اینترنتی از سوی مجله «ساینس» منتشر شد، نشان می‌دهد بازار عمده فروشی غذا‌های دریایی احتمالا مرکز شیوع اولیه بلایی است که جان نزدیک به ۶.۴ میلوین نفر را در جهان تا به امروز گرفته است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند ویروس SARS-CoV-۲ که ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ هست، احتمالا برای دو بار جداگانه از حیوانات به انسان انتقال یافته است.

پروفسور «کریستین آندرسون» (Kristian Andersen) استاد بخش ایمنی شناسی و میکروبیولوژی در «مؤسسه تحقیقاتی اسکریپس» در شهر «سن دیگو» واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا و از محققان یکی از این پژوهش‌ها می‌گوید: تمامی این شواهد به ما یک چیز را می‌گوید: این تحقیقات درست به بازار مشخصی در مرکز ووهان [چین]اشاره دارد. من خودم کاملاً از [تئوری]نشت ویروس از آزمایشگاه متقاعد شده بودم تا اینکه با دقت به این موضوع پرداختیم و خیلی دقیق‌تر به آن نگاه کردیم.

در یکی از این پژوهش‌ها که اطلاعات جمع آوری شده از دانشمندان چینی را در خود جای داده، «مایکل ووروبی» (Michael Worobey) زیست شناس تکاملی از دانشگاه آریزونای آمریکا به همراه همکارانش از ابزار‌های نقشه برداری برای تخمین مکان بیش از ۱۵۰ عدد از موارد اولیه ابتلا به کرونا که از تاریخ دسامبر ۲۰۱۹ گزارش شده بود، استفاده کرد. آن‌ها همچنین از مواردی از ابتلا به کرونا در ژانویه و فوریه ۲۰۲۰ نقشه برداری کردند و از داده‌های یک شبکه اجتماعی که کانالی را برای کمک رسانی به افراد مبتلا به کرونا ایجاد کرده بود، استفاده کردند.

محققان این پرسش را مطرح کردند «از تمامی مکان‌هایی که مبتلایان اولیه ابتلا می‌توانستند زندگی کنند، آن‌ها کجا زندگی می‌کردند؟» پس از این، مشخص شد الگوی خارق العاده‌ای وجود دارد که نشان از تراکم شدید موارد ابتلا در نزدیکی و مرکز این بازار [در ووهان چین] است.

مایکل ووروبی در یک نشست مطبوعاتی گفت: این مسأله به شکلی مهم هم برای تمامی مبتلایان [به کرونا]در دسامبر [۲۰۱۹]و هم برای مبتلایانی که ارتباط مشخصی با این بازار ندارند، صدق می‌کند.. این، نشانه‌ای است که این ویروس شروع به پخش شدن در افرادی کرده که در آن بازار کار می‌کردند و سپس در میان جامعه محلی گسترش یافته است.

بر اساس این گزارش، اکنون می‌دانیم افراد در آن بازارحیوانات وحشی نظیر «سگ‌های راکون» را به فروش می‌رساندند که مستعد آلودگی به ویروس کرونا بوده اند.

همچنین در پژوهشی دیگر، دانشمندان، «گوناگونی ژنوم ویروس کرونا» را در داخل و خارج از چین مورد تحلیل قرار دادند و این کار را با نمونه‌های اولیه ژنوم ویروس که در دسامبر ۲۰۱۹ تا نیمه فوریه ۲۰۲۰ وجود داشت، آغاز کردند. آن‌ها دو دودمان از این ویروس را که با حروف A و B مشخص شده را در آغاز همه گیری در ووهان چین مشخص کردند. «جوئل ورتهایم» (Joel Wertheim) از متخصصان در زمینه تکامل ویروسی در «دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو» اشاره کرد «دودمان A» از لحاظ ژنتیکی بسیار شبیه ویروس کرونای خفاش است؛ اما به نظر می‌رسد «دودمان B» بسیار سریعتر در انسانها، به خصوص در بازار [ووهان]شروع به گسترش کرد.

منبع: خبرگزاری آسوشیتد پرس

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا بازار ووهان حیوانات وحشی ویروس کرونا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۰۲۵۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظریه‌های علوم انسانی در مکتب علمی شیعه، استخراج و تبیین شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: مکتب علمی شیعه و حوزه‌های علمیه ما غنی از نظریه‌ها در عرصه علوم انسانی هستند اما متاسفانه در استخراج، شناسایی، تبیین و معرفی این نظریه ها به قدر کفایت فعالیت نداشته ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی صبح امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری دبیر جایزه جهانی شهید صدر، ضمن تمجید از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در برگزاری جایزه جهانی شهید صدر اظهار داشت: چالش اصلی پیش روی ارائه نظریه های مکتب علمی شیعه به جهان غرب، ضعف در استخراج، تبیین و معرفی نظریه های علمای شیعه است.

وی افزود: مکتب علمی شیعه و حوزه های علمیه ما غنی از نظریه ها در عرصه علوم انسانی هستند اما متاسفانه در استخراج، شناسایی، تبیین و معرفی این نظریه ها به قدر کفایت فعالیت نداشته ایم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برگزاری کرسی های نظریه پردازی گفت: باید به این نکته حیاتی توجه داشت که برخی از نظریه های علوم اسلامی و شخصیت های ارائه دهنده آنها ممکن است در این کرسی ها شرکت نداشته باشند در حالی که آثار ایشان حاوی نظریه های مستحکمی در موضوع خود هستند و آنچه لازم است این است این نظریه ها از آثارشان استصحال و معرفی شوند.

عضو شورای سیاستگذاری جایزه جهانی شهید صدر در ادامه با اشاره به آثار بزرگانی چون شهید مرتضی مطهری، مرحوم آیت الله مصباح و نیز استاد ابراهیمی دینانی در حوزه فلسفه و کلام اسلامی، افزود: به عنوان مثال در آثار این بزرگان نظریه های مهمی همانند نظریه علوم انسانی اسلامی آیت الله مصباح(ره) یا نظریه رابط و مستقل استاد دینانی قابل ارائه به جهان علم در غرب است و لذا ضعف اصلی ما در معرفی صحیح این نظریه هاست که باید برطرف شود.

در ابتدای این دیدار حجت الاسلام والمسلمین جهانگیری رئیس دفتر سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم ضمن قدردانی از حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه، در سخنانی به تبیین تاریخچه شکل گیری ایده، فلسفه، اهداف برگزاری و روند اجرایی جایزه جهانی شهید صدر تا کنون و نیز چشم انداز آینده این جایزه پرداخت.

دبیر جایزه جهانی صدر با اشاره به استقبال فراوان اصحاب علم به ویژه حوزویان از این جایزه گفت: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، به مثابه قرارگاه دیپلماسی علمی - فرهنگی انقلاب اسلامی، بر اساس رسالت اسلامی و انقلابی بر آن است که در قالب جایزه شهید صدر(ره)، اندیشه‌های ناب مرتبط با علوم اسلامی - انسانی را در عرصه بین الملل معرفی نماید.

جهانگیری تغییر رویکرد حوزه علمیه به جهان غرب از رویکرد تبلیغی در قالب اعزام مبلغ به رویکرد حضور دانشی در سطح جهان را مهمترین فلسفه برگزاری جایزه شهید صدر دانست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نظریه‌های علوم انسانی در مکتب علمی شیعه، استخراج و تبیین شود
  • نظریه ولایت فقیه آیت‌الله لاری تفاوتی با نظر امام (ره) ندارد
  • نسخه جدید بدنسازی حیوانات رسید! (+تصاویر)
  • هشدار برای شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در گاو شیری
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • اسب تروجان
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • جامعه‌شناختی تفکرات اجتماعی
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟